Jasna Horvat

Jasna je Horvat redovita profesorica u trajnom zvanju iz grane kvantitativne ekonomije, stalno zaposlena na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Pored svoje temeljne djelatnosti ujedno je i teoretičarka kulture, interdisciplinarna umjetnica i nagrađivana književnica čija su književna djela nastavna građa na različitim fakultetima u Republici Hrvatskoj. Osnivačica je Instituta Andizet (2014.) te u projektu popularizacijskog simpozija kreativne industrije – Kreativna riznica članicom je Uprave projekta, savjetnicom je na projektu Vilijun kojim se razvija bilateralna suradnja Hrvatske i Kine, članicom je Radne skupine predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za brendiranje Republike Hrvatske te sustavno surađuje s Gradom Osijekom na projektima kreativnog i kulturnog sadržaja.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku autoricom je murala meandrirane glagoljice postavljenih u Auli glagoljice čime je Ekonomski fakultet u Osijeku nakon Zagrebačke katedrale posjednik najvećeg unutarnjeg prostora oslikanog glagoljskom simbolikom. Roman Az (Naklada Ljevak 2009.) nagrađen je prestižnom nagradom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za književnost 2010. godine. Jasna je Horvat dobitnica Pečata grada Osijeka za osobita ostvarenja na području književnosti 2011. godine.

Dobitnicom je Državne nagrade za znanost 2016. godine u kategoriji populariziranja znanosti (za projekt Kreativna riznica) te nagrade FUL kulturno kojom je Superbarnds nagradio Hepening Vilijun kao najbolje brendiranom događaju u kulturi, a temeljenom na njezinu romanu Vilijun (Naklada Ljevak 2016.). Roman Osvojski 2019. godine nagrađen je nagradom Josip i Ivan Kozarac čime je ujedno proglašen proznom knjigom godine.

Dopunski podatci dostupni na mrežnim stranicama:

E-mail: jasna.horvat@gmail.com